Skiferie

Rigtig mange danskere tager på skiferie i løbet af vinteren. Det er da også en god måde at være aktiv på, komme ud i naturen og få oplevelsen af at komme lidt væk hjemmefra. Og så tiltrækkes mange jo også af de festlige muligheder for afterski efter en lang dag på løjperne.

Skirejser er da også for alle. Selv helt små børn kan tage på skiferie og stå på børnebakken, mens far og mor løber rundt på de grønne, gule, røde eller sorte løjper. Og unge mennesker kan tage af sted i samlet flok, og stå på ski om dagen og feste om natten. Skiferie er for folk i alle aldre.

Der er rigtig mange forskellige lande, som tilbyder mulighed for skiferie. De mest populære er stadig lande som Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige. Men også de nye østlande er kommet med på kortet over skirejser. Et land som Tjekkiet bliver mere og mere populært, da en skiferie her kan gøres noget billigere end de traditionelle lande.

Tidligere var der nærmest kun en måde at komme frem til destinationen på – med bil eller bus. Og kør selv skiferie og skiferie med bus er da også stadig den mest populære måde at komme på skirejse. Men flere og flere vælger at flyve til en lufthavn i nærheden af deres rejsemål – og så f.eks. leje en bil til den sidste del af turen. Endelig er der mulighed for at tage toget til mange skidestinationer.

Så hvis du ikke gider ligge på en eksotisk strand men hellere vil have lidt action til vinter, så er skiferie en god måde at kombinere sjov med natur og aktiviteter.